Entrevista als fundadors de Renaixença

 

Per quin motiu Renaixença Nacional Catalana?


Volem recuperar l'esperit de la Renaixença i acabar la seva tasca, estem vivint un moment clau en la nostra història, hem de recuperar l'esplendor dels iniciadors del catalanisme o la Catalunya que hem conegut fins ara desaparèixara en els pròxims anys.Com va néixer el projecte polític?


Ens vam anar coneixent a diferents actes culturals i en diferents manifestacions, i veient el panorama actual de deixadesa dels nostres polítics actuals, el poc caràcter per defensar les nostres institucions i el menyspreu cap a la nostra identitat que vam decidir tirar endavant aquest projecte de la Renaixença Nacional, perquè volem un país normal.

 


Que vol dir voler un país normal?


Una Catalunya normalitzada, on l'idioma oficial sigui el català, on puguem defensar les nostres fronteres, i sobretot poder viure amb llibertat com les altres nacions europees.Parleu que voleu aplicar el mandat de l'1 d'octubre de 2017, com ho faríeu?


És la nostra obligació, es va fer un referèndum d'autodeterminació, es va guanyar amb claredat i hem de fer efectiu el resultat, i volem recordar que va guanyar el SI, davant la violència de les forces policials espanyoles, això té un mèrit incontestable, únic al món.

La independència ja és irrenunciable perquè el referèndum s'ha efectuat ja, és un tema passat, l'únic que hem de deixar clar al món és que no podem renunciar a la nostra sobirania i la defensarem amb tota la força democràtica. Hem d'aixecar la declaració d'independència i començar actuar com país normal.

I com creus que reaccionaria espanya?
Això no ens ha de preocupar, nosaltres hem de defensar els catalans, que és la nostra gent. Si espanya no ens vol reconèixer i vol actuar amb violència ens haurem de defensar, no ens tornarem a quedar de braços plegats veien com apallissant a la nostra població.

Un cop aixecada la declaració d'independència el que farem és actuar com un país normal, si un altre país estranger ataca la nostra gent i les nostres fronteres haurem d'actuar amb proporcionalitat i la força necessària.O sigui, declararíeu la guerra a Espanya?


No, no, res d'això, nosaltres sempre rebutjarem la violència, però quan un cop declarem la independència nacional quedarà clar que som independents i més quan venim d'un referèndum d'autodeterminació on els partidaris del SI van guanyar amb contundència.

L'únic que farem és defensar-nos com qualsevol país democràtic es defensaria de qualsevol interferència i invasió estrangera.

Això vol dir que Catalunya tindrà un exercit per defensar-se?
Com a qualsevol país normal, tindrem les nostres pròpies forces de defensa i el nostre poder judicial.

I que faríeu amb els Mossos d'Esquadra que no vulguin acceptar la nova legalitat vigent?


Tota policia de qualsevol estat democràtic ha de defensar la sobirania del país, en aquest cas els Mossos d'Esquadra que no vulguin defensar la nova legalitat saben del tot que no podran seguir exercint d'agents de l'autoritat, és fàcil d'entendre, t'imagines un policia nacional d'espanya o la "gerdamerie" francesa dient que espanya o França han de ser sotmeses per un poder estranger? Com hem dit, nosaltres actuarem amb normalitat. Simplement perquè volem una Catalunya normalitzada.

 

 

I com creieu que reaccionarà Europa?


Com en qualsevol altra independència, si Europa veu que som dèbils, que no tenim caràcter per defensar-nos, farà que espanya ens passi per sobre i l'únic que farà és com fins ara, posar-se de costat com si la cosa no fos amb ells. Tenim l'exemple actual, per posar en "pausa" la declaració d'independència tenim el govern legítim a l'exili i a la presó. Si fem efectiva la República Catalana amb totes les conseqüències llavors és quan Europa reaccionarà i amb el temps reconeixeran la nostra independència com ha passat al llarg de l'història.

 

 

Hem vist que teniu el suport del MIC, Moviment Identitari Català, teniu algun contacte amb ells?

 

Si, no podem negar que s'han convertit en l'associació cultural nacionalista de referència del país, fan actes a personatges il·lustres de Catalunya des de l'any 2014 i per nosaltres és un orgull que s'hagin adherit com associació cultural al nostre projecte polític.

 

 

Les vostres polítiques seran de dretes o esquerres?

 

Nosaltres primer tenim molt clar que l'objectiu número 1 és que Catalunya torni a estar al mapa d'Europa, dins les nacions i estats lliures. També és cert que cada militant de Renaixença pot tenir la seva ideologia, però estem al Segle.XXI, i això de ser de dretes o d'esquerres és parlar més del Segle.XX que de l'actualitat, però repeteixo el nostre únic objectiu és defensar l'Estat Català i la seva població.

 


Que vol dir control i garanties sobre immigració?


Doncs fer com qualsevol estat d'Europa, entenem que la immigració és un fet dramàtic, però també entenem que una Catalunya superpoblada no pot assumir un tant per cent extremadament elevat d'immigració, la nostra obligació com Estat Català és naturalitzar els fills de la immigració perquè esdevinguin catalans igual que nosaltres i tenim de treballar per no consentir societat paral·leles, guetos, perquè seria una irresponsabilitat per part nostra, el que tenim de fer és naturalitzar i mai discriminar.

No creieu que cal més unitat que mai?
Si i tant, però durant en els últims anys hem vist que sumem més amb diferents grups, associacions que amb un sol. El que sí que cal i s'ha de fer és unitat en el moment precís, deixant egos, personalismes...
I en això lluitarem sempre, com més grups nacionalistes millor, així l'enemic ho tindrà més difícil per eliminar-nos, però com sempre diem i això és molt important, a l'hora de la veritat hem d'estat junts i units per Catalunya.

I també cal dir que nosaltres com a Renaixença hem nascut totalment del poble, no hem de demanar permís a ningú del poder polític actual, volem que el nacionalisme català tingui un nou camí, un camí d'esperança, sense gent destructiva i lluitarem per l'objectiu de restablir la nostra independència.

 

 

Us presentareu a les eleccions?

 

Això nosaltres com a fundadors del partit no ho decidirem, això recau amb la militància, són ells que han de decidir si fem el pas amb solitari per anar a les eleccions.

 

 

Junts per Catalunya, ERC, CUP, quina diferència teniu Renaixença amb aquests tres partits polítics catalans?


La més important de totes, respectem el resultat del referèndum de l'1 d'octubre, a part d'això nosaltres mirem solament per Catalunya, i ells solament estan pensant pels seus interessos tant de partit com personals. Junts per Catalunya estan perduts, l'únic que volen és vots i per això un dia volen ser nacionalistes i altre dia volen ser autonomistes, un dia sembla que estiguin defensant l'1O2017 i el següent dia diuen que cal un altre referèndum, no podem seguir confiant amb ells.
ERC ha perdut el sentit, són obertament antinacionalistes, ja no queda res del partit de Macià, Germans Badia, Ventura Gassol, Josep Dencàs, Heribert Barrera i tants altres obertament patriotes, no tenen sentit d'estat.

I la CUP, és un partit estrany, no existeix una CUP, són moltes CUPS, a cada poble o ciutat pots trobar gent que pensa totalment diferent i són de la CUP, pots trobar anarquistes, comunistes anticatalanistes, i fins i tot patriotes que volen una Catalunya lliure.

La diferència entre tots aquests partits i Renaixença recau en que nosaltres volem un Estat Català, sense estar tot el dia pensant amb ideologies, primer tenim l'obligació d'estabilitzar Catalunya com estat independent, després ja vindrà el dia de fer unes eleccions lliures on el poble podrà escollir quin sistema polític vol pel país.

 

 

I l'última pregunta, creieu que Catalunya serà un Estat independent en els pròxims anys?

 

Depèn solament dels catalans, si ens ho creiem i apartem la gent tòxica que vol dividir Catalunya llavors la resposta és sí. Si estem tot el dia pensant amb personalismes i egos, i estem dividits llavors no ho aconseguirem. Ens hem d'estimar, això és principal, si volem estar dins les nacions lliures ho farem, per això cal mirar endavant, ser orgullosos de nosaltres mateixos, i sobretot saber que el referèndum de l'1O2017 va ser l'última estació de l'ocupació espanyola. A partir d'ara ens hem de governar nosaltres sols.

I sobretot tenir el caràcter i la dignitat per saber defensar l'Estat Català.