A Reinaxença Nacional Catalana venim a parlar clar, no podem permetre tornar a ser enganyats pels partits corruptes de sempre, que fan de la política la seva forma de vida i no respecten la voluntat del poble de Catalunya. Venim a dir prou i a fer una nova política d'esperança dirigida a la nostra gent, que sou tots vosaltres.

Cal un canvi de mentalitat davant d'aquells que no et volen respectar a tu, que vius en el teu propi país i en el teu propi municipi i que també veus que els teus drets socials i nacionals són trepitjats diàriament pel globalisme salvatge i l'espanyolisme de caràcter imperialista.

Treballarem perquè tots els catalans i catalanes del vostre municipi tinguin un treball digne i estiguin el mínim possible a l'atur.

.Les autoritats locals del municipi i funcionaris han d'utilitzar la llengua catalana.

.En tots els edificis públics municipals estarà prohibit portar qualsevol simbologia que atempti contra la dona, com la vestimenta islàmica (Burqa, Nicab, Hijab, Chador).

.Estem compromesos al 100% amb la lluita per la igualtat.

 

.El dia que toqui menjar porc setmanalment a l'escola i l'alumne per un tema religiós no el vulgui s'haurà de portar de casa el seu propi menjar amb una carmanyola, l'escola tindrà l'obligació de facilitar-li els coberts, begudes i microones si fos precís.

 

.Els venedors ambulants han de promocionar el comerç de proximitat i han d'utilitzar el català com a llengua pròpia, solament així tindran permís per poder vendre els seus productes.

.Ajudarem al petit comerç local davant de les grans superfícies.

Les noves botigues no poden trencar i ser diferents de les anteriors.

L'entorn de les botigues ha de ser de fàcil accés amb uns carrers nets i de qualitat, això també vol dir un aparcament gratuït el més a prop possible, i una bona accessibilitat a peu i en bicicleta si és possible.
Qualsevol molèstia d'obres al carrer que afecti qualsevol botiga i aquesta hagi de tancar X dies, ha de ser indemnitzada obligatòriament.

 

.A tots els locals municipals (Ajuntament, Poliesportiu....) onejarà la bandera nacional de Catalunya i la bandera municipal.

.Totes les obres públiques del municipi tindran prioritat els aturats empadronats al poble, a tots ells se'ls demanarà tenir un nivell acceptable de català.

. Hem de garantir que les famílies catalanes, joves i grans, gaudeixin vivint al municipi.

. Renaixença, com a partit polític democràtic i nacionalista, estem fermament a favor de la democràcia directa. Els catalans hem de tenir una major influència en la presa de decisions polítiques.

Les decisions importants del nostre municipi seran acceptades via Referèndum, i tots els referèndums seran vinculants.

.Es crearà la figura del defensor del ciutadà del poble en cada una de les poblacions de Catalunya. Serà una persona coneguda, de contrastada honradesa i imparcialitat, i votada en referèndum pels habitants de la població.

 

.Web Municipal:Transparencia, Dins la web municipal sortiran tots els salaris de l'alcalde i regidors i totes les seves despeses.

També tindrem un apartat de suggeriments i manteniment, on es podrà avisar de qualsevol desperfecte, com la caiguda d'un arbre, enllumenat, clavegueram en mal estat....., els nostres serveis de manteniment actuaran el més ràpid possible.

.Combatrem la pobresa.

Els serveis assistencials de les nostres ciutats i municipis buscaran activament la pobresa i treballaran pel benestar dels ciutadans.

Cultura
Totes les subvencions del municipi en àmbit cultural seran per defensar i promoure la cultura nacional de Catalunya.

La nostra identitat s'ha de transmetre-la a les generacions futures.

Millorarem els espais destinats a Teatre i Esbarts dansaires , castellers, sardanes i demés representacions culturals de la nostra nació.

Potenciarem la biblioteca municipal, sobretot facilitarem l'accés els nostres infants, joves i gent gran.La biblioteca ha de tenir informació sobre la història del municipi, com també documents i fotografies.

Oficina de turisme
Les passejades turístiques al nostre municipi han d'explicar la nostra identitat catalana i la nostra forma de viure i actuar.

 

Mobilitat
Millorarem el transport públic per arribar més ràpidament i amb més qualitat a les grans ciutats i municipis del voltant.

Tots els pàrquings de l'Estació de tren, bus, a part de ser gratuïts tindran un millor manteniment i si és necessari s'ampliaran.

Crearem aparcament de bicis de lloguer elèctriques a tant a l'estació de bus com de tren, també tindrem un millor aparcament de bicis privades i motocicletes.

Dissenyarem un millor espai públic d'acord amb la comoditat contemporània.

Això vol dir invertir a renovar carrers, places, camins per a bicicletes i vianants, però també alliberar espai per a parcs infantils i zones verdes.

 

Esport

Cal fomentar l'esport sobretot en els nostres infants i joves, s'aconsellarà que les activitats extraescolars siguin majoritàriament esportives. El poliesportiu o piscina han d'estar adequats als discapacitats, i és fomentarà també l'esport per discapacitats amb cadira de rodes o bicicleta adaptada.

Es crearà un consell de l'esport municipal per elaborar un inventari de les necessitats esportives dels clubs existents i de les instal·lacions esportives i animarà a tots els ciutadans a fer esport saludable.
Aquest consell de l'esport també farà un inventari de material esportiu i si cal serà el responsable de renovar els espais municipals dedicats a l'esport.

Envelliment / La nostra gent gran

Cal donar a tots els ciutadans l'oportunitat de continuar participant en la societat.

No només mirem la qualitat de vida general de les persones grans, també és de gran importància un entorn de vida segur amb atenció a la mobilitat adaptada i tenir tots els edificis del municipi adaptats per la mobilitat reduïda.

En termes de salut, no només prestem atenció a allò físic, el benestar mental dels nostres ancians també és un tema important.

Hem de garantir que la nostra gent gran no només es mantinguin en forma física, sinó que també estiguin en bona forma mental.

Medi ambient

La nostra missió és gestionar adequadament el medi ambient.

Un entorn adequat i verd fa que la vida sigui molt millor.
 

A Renaixença Nacional Catalana tenim l'ambició de millorar encara més la qualitat de l'aire i de l'aigua al teu municipi com també millorar encara més la biodiversitat, protegir encara més la nostra naturalesa i buscar encara més i millors alternatives als combustibles fòssils.

La natura ens protegeix de moltes formes de contaminació, ofereix molts avantatges socioeconòmics i té un impacte positiu en la nostra salut.

Apostem pel transport públic sense emissions contaminants.

Treballem en boscos més accessibles i més saludables.

Protegirem els boscos més valuosos amb un molt millor manteniment.

Benestar animal

A Renaixença tenim cura per als animals.

Una societat moderna amb valors forts té una importància cabdal per al tractament adequat de tots els éssers vius. Volem evitar el màxim patiment dels animals i actuar contra qualsevol forma de crueltat animal.

Millorarem la gestió dels refugis d'animals, i les sancions seran molt més estrictes per als torturadors d'animals.

Crearem un expert municipal en tot el fet relacionat amb el benestar dels animals.

Farem un cens d'animals de companyia i serà obligat que qui tingui animals els doni d'alta al poble (censat), i porti el consegüent xip identificatiu.

 

Immigració
Volem una immigració controlada i regulada, hem de ser capaços de triar nosaltres mateixos qui i ha quantes persones concedim els drets de residència al nostre municipi.

Els immigrants que siguin finalment empadronats al nostre municipi rebran un paquet regal, "Benvinguts al nostre municipi català", constarà d'una senyera nacional, un llibre d'història tant del país com del municipi i gratuïtament rebran classes de català durant 1 any
per aprendre l'idioma nacional de Catalunya.
Hem de deixar clar que cada poble o ciutat té una capacitat limitada, així eliminarem els guetos on es formen societats paral·leles que no respecten a la resta de població del municipi.

 

Integració
Tot immigrant que s'integra comença simultàniament amb la participació en la nostra societat.
Som catalans i el nostre patrimoni i la nostra forma de vida és la catalana.
Estem orgullosos de la nostra identitat i convidem als immigrants a formar-ne part.
Com a societat, no podem acceptar que aquells que no assumeixen deures puguin gaudir de tots els drets.

A part del curs gratuït de català d'un any de durada, es farà un curs obligatori d'integració.
El curs de durada anual està orientat a familiaritzar-se amb els valors que s'apliquen a la societat catalana.

Els immigrants adquireixen coneixements sobre la història de Catalunya i del nostre municipi, la cultura catalana i els nostres deures com a ciutadans.

 

Seguretat
El govern ha de garantir que els seus ciutadans estiguin protegits a casa, carrer i lloc de residència.

Des de Renaixença Nacional Catalana no podrem garantir la seguretat al cent per cent però podem afirmar amb certesa que viurem en un municipi molt més segur que anteriorment.
Castigarem durament la delinqüència reincident, i als carrers on tinguem alt nombre de robatoris i violència instal·larem càmeres de seguretat.

Proporcionarem orientació especial a les persones grans víctimes de robatoris, la policia ha d'aparèixer el més aviat possible a les zones més conflictives, els agents tindran a la seva disposició motos policials i alguns agents patrullaran a peu de paisa a les zones comercials per aturar qualsevol robatori.

Ocupació d'habitatges: La policia municipal actuarà el més ràpidament possible contra la ocupació il·legal, i activarem una política de defensa dels nostres ciutadans i vigilarem les segones residències.